Chateau Montelena Cabernet Sauvignon 2010

Mörk finstämd frukt, intensivt väldoftande svarta vinbär, diskreta fat och den där obeskrivbara mixen av intryck som bara kan sammanfattas som komplexitet. Tätt och fokuserat. Ljuvliga tanniner; väl markerade och samtidigt silkeslena. Ypperlig balans och en rent oemotståndlig struktur. Eftersmaken som vibrerar i gommen en mindre evighet.

image
Chateau Montelena Cabernet Sauvignon 2010

Vi har hällt upp Chateau Montelena Cabernet Sauvignon 2010 i glasen denna kväll. Från Calistoga, Napa Valley, Kalifornien – till svenska västkusten. Det är så här vi vill uppleva Kalifornien. Nyanserat med finstämd frukt.

Montelena dricker vi med tanke just idag, den 24 maj. Det är några år sedan vi skrev 1976. Då var det Montelena Chardonnay som tog hem segern i Paris Judgment. Jim Barrets mål var dock redan från början inriktat på förstklassig Cabernet Sauvignon.
Chardonnay eller Cab? Vilket som i våra glas. Lika bra.

Mer om Montelena och The Paris Judgment på ljuvadruvor finns här och här. Länk till Chateau Montelenas hemsida här.

2 reaktioner till “Chateau Montelena Cabernet Sauvignon 2010”

 1. 2010 är ett sanslöst bra vinår i Napa och Sonoma. Så kul att dessa viner hittar hem till Sverige. Just Montelenas stil på CS vinerna har
  haft svårt att hitta rätt. Men med nya vintankar i källaren sedan några år är kvalitén på väg upp och 2010 ä ett bra exempel. Dessutom är Montelena är väldigt trevligt vinhus att besöka.

  Gilla

  1. Sanslöst vinår och sanslöst gott vin. Det låter som om vi skulle ha gjort lite frikostigare inköp av 2010:an!
   Skulle vi någon gång komma till CA så står Montelena högt på önskelistan. Roligt att du rekommenderar besök! 😉

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.