På vinvägen igen, Pfalz och Baden

Redan när vi kör av färjan i Puttgarden växer en speciell,  varm känsla fram inombords. Inte bara tack vare den begynnande våren, den första värmen och fälten som börjar skifta från gult och brunt till olika försiktigt gröna nyanser. Nej, det är mycket bättre än så.

Vi är på väg till tyska Pfalz och Baden. En vinresa till för oss nya destinationer. Så ofta har vi bara passerat förbi på autobahn, på väg till någon fransk vindestination. Men Sommeliernas dag i Göteborg i början av året öppnade ögonen. Allt tack vare möten med några VDP-producenter och deras utmärkta viner. Naturligtvis Riesling, men också Weissburgunder, Grauburgunder och utsökt Spätburgunder, dvs. Pinot Blanc, Pinot Gris och Pinot Noir. På Ästad Vingård, i förra veckan förstärktes intrycket. 

Alltså, nya destinationer, men på samma gång inte. Nya vänner i den underbara vinvärlden väntar på oss. Marie, Monika, Robert och Konrad. Det ska bli så roligt att träffa er igen!

image

 

2 reaktioner till “På vinvägen igen, Pfalz och Baden”

  1. Ser fram emot att följa med på resan och få inspiration till kommande resor. Har ni möjlighet är ett besök i Ahr på hemvägen att rekommendera, där finns Tysklands bästa Spätburgunder och ett annars mycket trevligt vinområde att lära känna/Ingrid

    Gilla

    1. Hej Ingrid! Kul du följer med på resan! Blir lite axplock nu medan vi är på resande fot, mer kommer när alla foton och noteringar är uppsorterade hemmavid ☺ Tack för tipset om Ahr, kommer inte ha möjlighet att ta den vägen på den här resan, men det står på väntelistan. Hälsningar Anna

      Gilla

Kommentarer inaktiverade.