Siegrist, en pärla från Pfalz

Leinsweiler, en vacker liten by i södra Pfalz. Mjuka kullar, täckta av vingårdar, skyddade av Pfalzskogen. Tack vare det gynnsamma klimatet, ett himmelrike för druvor. I Weingut Siegrists händer, förvandlade till de renaste drycker. Att upptäcka Siegrist viner är som att hitta en stor skål, fylld av de klaraste, renaste, allra vackraste ädelstenar.

image

Vi mötte Monika Dapprich när hon presenterade Siegrists viner på Sommelierernas Dag i Göteborg i början av februari. Blev totalt förförda och lovade direkt oss själva att vi måste åka till Pfalz för att uppleva vinerna på sin födelseplats.

Efter vårt besök hos Monika, Thomas Siegrist, Bruno Schimpf och deras familjer på Siegrists vineri i Leinsweiler, har första intrycket bekräftats. Deras passion för vin kan spåras ner i minsta lilla droppe. Den omfångsrika vinlistan speglar innovation, de olika lägena, druvor, utvecklingen i källaren och inte minst drivkraften att skapa ren kvalitet.

Siegrists viner har något mycket speciellt. Elegans och en mycket fin, ren klarhet. Kommer tillbaka med hela berättelsen om Siegrist när åter i Sverige igen.

—–

Läs mer, alla poster på Ljuva Druvor om vårt besök hos Weingut Siegrist i mars 2015:

Annons