About

Vin är inte bara en gudabenådad dryck utan också ett mångfasetterat ämne som fångar hjärtat hos många, många människor runt hela vårt klot. Så också mitt. Varför denna fascination?

Ett svar skulle kunna vara att vin är en del av vår kultur. Ja, så enkelt kan det vara. Men för mig är det också en glädje och utmaning på tre olika plan.

Vinet är naturligtvis en njutning för sinnena. Dofterna, smaken, känslan i gommen. Hur intrycken förändras och fördjupas när vi kombinerar mat med dryck. Vinets värld ger oss stora sensoriska upplevelser.

Tänk också så mycket det finns att lära sig om vin. Om vinets historia och geografi. Om geologi, biologi och kemi. Och om de människor, vinodlare och vinmakare som är hängivna sin uppgift att ge oss konsumenter en kvalitetsprodukt. Och fullärd går det knappast att bli; alltid finns det något nytt att lära. En tidigare oprovad druva, ett förbisett område, en ny producent eller nya kvalitetsregler. Vinets värld är en intellektuell utmaning.

Sist, men inte minst finns det  en stor glädje i mötena med alla de människor som samlas kring intresset om vin. Det är alltid en höjdpunkt att få träffa de personer som står bakom ett vin. Men stor är också gemenskapen med de vänner som delar intresset. Vinprovarvänner som blivit vänner för livet. Vinets värld är en social värld av gemenskap, glädje och delade upplevelser.

På Ljuva druvor delar jag med mig av mina tankar, upplevelser och kunskap om vin. Men inte bara om vin, utan ibland även om mat och andra drycker som hör till livets goda.

Anna

PS. Några inlägg finns på engelska, klicka in på min blogg Lovely Wine Grapes.

 

Annons
%d bloggare gillar detta: